Systeemwijs

ons netwerk van systeemdenkers

Systeemwijs bestaat uit een enthousiast netwerk van vrijgevestigde praktijken en zelfstandige professionals met een passie voor complexe vraagstukken in systemen. Of het nu gaat om gezinnen, teams of organisaties, de systeemdenkers van Systeemwijs kijken vooral naar wat er in de relatie tussen mensen gebeurt. In de transitiefase waarbij zekerheden losgelaten worden en in onzekerheid gezocht wordt naar vaste grond zorgen wij voor houvast door te coachen, begeleiden, behandelen, trainen en ondersteunen. En we laten pas los als we er zeker van zijn dat het systeem zelfredzaam genoeg is om duurzaam verder te gaan.

Monique

Hof

Monique is eigenaar van Systeemwijs, zelfstandig systeemtherapeut en docent. Zij heeft jarenlange ervaring als systeemtherapeut en jeugdhulpverlener. Zij is verbonden aan diverse universiteiten en een veelgevraagd spreker/opleider over het thema Systeemtherapie. Monique weet vanuit rust en respect helderheid in complexe situaties te brengen.

Ingrid is sinds 2021 als zelfstandig Systeemtherapeut begonnen en heeft veel ervaring opgedaan in haar loopbaan met de behandeling van gezins- en jeugdhulp in de GGZ. Naast het geven van therapie is Ingrid ook actief met het verzorgen van opleidingen voor Systeemwijs Academy in de POH-GGZ.

Ingrid

Duinkerken

Marieke

Warnawa

Als systeemtherapeut heb ik jarenlang gewerkt binnen de Kinder- en Jeugdpsychiatrie en de LVB-sector.

Naast het vormgeven van de systeemtherapie heb ik binnen de klinische setting veel teams mogen begeleiden en het systemisch gedachtegoed geïmplementeerd binnen de behandelcontext.

In 2013 ben ik mijn eigen praktijk voor gezins- en relatietherapie gestart en sinds 2022 ook verbonden aan het netwerk van Systeemwijs. Ik geniet er iedere dag weer van om gezinnen en stellen te begeleiden in perioden dat het moeizamer gaat.

De EFT maar ook de differentiatietheorie spreken mij enorm aan en inspireren mij in het vormgeven van de behandeling.

Brenda Kaptein is eigenaresse van haar eigen praktijk Optikans en werkt samen met Systeemwijs. Als Pedagoog en Systeemtherapeutisch Werker heb ik ervaring in de ambulante begeleiding en gezinsbehandeling. Gedrag heeft in mijn ogen een functie, het gezinslid wil met het gedrag laten zien dat er iets aan de hand is. Gedrag kan komen vanuit een diagnose, maar ook vanuit patronen die zijn ontstaan in onderlinge relaties. Vanuit deze benadering probeer ik inzicht te geven in patronen, maar probeer ik vooral met het gezin deze patronen te doorbreken. Ik ben vooral praktisch ingesteld en lever maatwerk. Vanuit de opleidingen welke ik heb gevolgd werk ik met diverse methodieken, waaronder traumasensitief opvoeden, Geweldloos Verzet en Reattach.

Brenda

Kaptein

Mascha

Schram

Na heel wat jaren ervaring in de jeugdhulp, de kinder- en jeugdpsychiatrie en op het forensische vlak heb ik mij verbonden aan Systeemwijs als zelfstandige systeemtherapeut (i.o.). Samen met uw gezin of partner werken aan het verbeteren van de onderlinge relaties, waardoor het weer prettig en goed kan zijn en er meer verbinding ontstaat, doe ik met veel betrokkenheid. Hierbij zijn voor mij belangrijke waarden: oordeelsvrij zijn, respect voor uw tempo en hoop creëren. Binnen de meestal ingewikkelde situaties ook aandacht besteden aan dat wat er wel goed gaat is hierbij belangrijk.

Zelf ben ik een positief ingesteld mens, werk ik transparant en hecht ik veel waarde aan een veilige samenwerkingsrelatie.

Linda Bentvelzen is sinds 2021 eigenaresse van haar eigen praktijk en werkt samen met Systeemwijs. Ze heeft een systeem-therapeutische achtergrond (NVRG) en werkt daarnaast ook systemisch middels bijvoorbeeld opstellingen. Ze is transcultureel opgeleid wat betekent dat er veel aandacht is voor cultuur, migratie achtergronden en bijbehorende familie verhalen die soms generaties terug gaan.

Linda is in haar eigen praktijk ook coach en deskundigheidsbevoorderaar op het gebied van jeugdhulpverlening en gezinstherapie waarbij ze ook paarden kan inzetten. Ook bij Systeemwijs maken ze hier gebruik van en zijn sessies met paarden mogelijk.

Linda

Bentvelzen


Johanneke

Ebbink

  

  

Maartje

Berens

Eline

Heuver

  

GZ psycholoog n.p. - systeemtherapeut – opleider - supervisor

Frans

Duintjer

Emiel

Woestenberg

Van jongs af aan houd ik er van om dingen te creëren en raadsels op te lossen. En dan het liefst samen met mensen omdat de som meer is dan de losse delen en het natuurlijk leuker is. Opgeleid als Industrieel Product Ontwerper en NIMA-B Marketeer heb ik me bezig gehouden met productinnovatie, later als leidingevende met teamprestaties en na mijn opleiding tot Master Organisatiecoach met hoe organisaties zichzelf opnieuw kunnen uitvinden en zich aan kunnen passen aan de snel veranderende omgeving. Puzzelen dus en creëren; denken en doen.

unsplash